Choose a Language

Bible Study Guides Storacles of Prophecy

Media in the Macedonian language

TITLE COLLECTION PROGRAM DESCRIPTION

Дали има нешто преостанато во кое можеш да веруваш?

Bible Study Guides Во овие денови на неморалност - кога милиони денари се украдени преку нечесност, кога големите водач...

Дали Бог го создаде ѓаволот?

Bible Study Guides Повеќето луѓе во светот се измамени од еден зол гениј кој настојува да ги уништи нивните животи - бр...

Спасен одозгора

Bible Study Guides Замисли си го ужасот да бидеш во океан со гладни, смртоносни ајкули блиску до тебе! Тогаш замисли ко...

Величествениот град во вселената

Bible Study Guides Колку голем град! Њујорк, Токио и Лондон се ништо во споредба! Почекај само додека ги дознаеш восхит...

Решенија за среќен брак

Bible Study Guides Како што можеби имаш слушнато, скоро половина од денешните бракови завршуваат со развод, оставајќи п...

Запишани на камен!

Bible Study Guides Пред многу години, Бог го запишал својот закон на камен, и до ден денес тој е сe уште валиден! Потпо...

Загубениот ден во историјата

Bible Study Guides Дали знаете дека постои еден многу важен ден кој скоро насекаде е заборавен? Запрепастувачко е тоа ш...

Конечното избавување

Bible Study Guides Ова не е измислица - еден ден, ќе бидете ослободени од секаква болка, глад, самотија, криминал и хао...

Чистота и сила!

Bible Study Guides Дали ти е доста од тоа да ги повредуваш оние што ги сакаш и да ја рануваш својата совест? Дали живе...

Дали мртвите

Bible Study Guides Смртта е можеби најпогрешно разбраната тема на денешницата. За мнозина таа е обвиткана во мистерија ...

Дали ѓаволот има власт над пеколот?

Bible Study Guides Дали Бог навистина го вработил ѓаволот – дали тој е главен за пеколот мереќи ја казната на загубенит...

Илјада години на мир

Bible Study Guides Можете да бидете сигурни дека тоа наскоро ќе се случи - неверојатни илјада години кои ќе настапат по...

Божјето бесплатно здравствено осигурување

Bible Study Guides Лекарската нега денес е од неоценлива вредност – меѓутоа, нели би било прекрасно кога нам повеќе не ...

Дали послушноста претставува легализам?

Bible Study Guides Луѓето можеби мислат дека можат да не бидат фатени прекршувајќи ги сообраќајните закони или мамејќи ...

Кој е антихристот?

Bible Study Guides Кој е Антихристот? Зла алијанса или злотворна индивидуа? Некои велат дека неговото појавување ќе се ...

Ангелски пораки од вселената.

Bible Study Guides Ангелите се вистински! Понекогаш наречени херувими или серафими, овие моќни службени духови се појав...

Бог го зацрта планот

Bible Study Guides Ние сите знаеме дека пред 3.500 години, при планината Синај, на големиот собир, Бог му ги дал на Мој...

Точно на време! Откриени пророчките времиња!

Bible Study Guides Врзете ги појасите! Во оваа лекција ќе го откриеме најдолгиот пророчки период во Библијата - пророшт...

Случајот затворен!

Bible Study Guides Поротата е присутна, пресудата се чита...случајот е затворен! Многу сериозно нешто. Денот брзо набли...

Жигот на Ѕверот

Bible Study Guides Истетовиран број, компјутерски чип под кожата, или нешто уште потаинствено? Ова е едно од најпогрешн...

С.А.Д. во библиските пророштва

Bible Study Guides Можеби ќе бидеш изненаден кога ќе откриеш дека Соединетите Американски Држави се појавуваат во Библи...

Другата жена

Bible Study Guides Секој брак треба да биде заснован на доверба - исто така и во нашата заедница со Христа треба да му ...

Христовата невеста

Bible Study Guides Библијата вели дека постои само едно тело, или црква, во која Исус го повикува Својот народ во после...

Дали астролозите и окултистите се вдахновени од Бога?

Bible Study Guides Доколку одеднаш се појави некаков си самопрогласен пророк и започне да привлекува луѓе околу себе со...

Дали имаме доверба во Бога?

Bible Study Guides Дали имаш доверба во Бога? Вистина е дека многу луѓе ќе кажат да, меѓутоа тие не делуваат така. И по...

Љубовта која трансформира

Bible Study Guides Да се биде вљубен менува сè. Како на пример: Една млада девојка, студент, читала голема книга подгот...

Точка од која нема враќање

Bible Study Guides Кога еден падобранец ќе се приближи до вратата на авионот и скокне од него, тој знае дека веќе не мо...

Милениумскиот Човек

Storacles of Prophecy Пространото Вавилонско царство беше богато и напредно, па сепак царот Навохудоносор не спиел мирно в...

Назад кон Ерусалим

Storacles of Prophecy Исусовите ученици биле целосно потиштени. Сите нивни надежи и соништа за новото Господово царство би...

Царот доаѓа

Storacles of Prophecy Готолија, немилосрдната царица на Јуда, била позлобна дури и од Језавела. По смртта на нејзиниот син...

Бунтовниот Принц

Storacles of Prophecy Aвесалом бил најубавиот, најснаодливиот и најамбициозниот од Давидовите синови. Библијата вели: „ Во...

Најголемата жртва

Storacles of Prophecy Небото беше сè уште темно кога стариот патријарх јасно ги слушнал Господовите зборови: „Аврааме! ......

Царскиот Закон

Storacles of Prophecy Откако Медо-Персискиот цар Дариј, го освоил Вавилон, тој ги егзекутирал сите вавилонски владини функ...

Плитари без плева

Storacles of Prophecy Пред Мојсеј да му пристапи на египетскиот цар и да побара слобода за израелскиот народ, тој заедно с...

Славното царство

Storacles of Prophecy Откако Соломон бил поставен како нов цар на Израел, Господ му се јавил на сон и му рекол: „Барај што...

Гатачката од Ен-дор

Storacles of Prophecy Царот Саул го губел разумот и треперел од страв. Се собрала целата Филистејска армија да ги нападне ...

Пеплосани градови

Storacles of Prophecy Aврам знаел дека неговиот внук прави голема грешка кога Лот одлучил со своето семејство да се пресел...

Река на животот

Storacles of Prophecy Нееман бил храбар, богат и познат командант на сириската армија кој добил лепра, најстрашната болест...

Починка за земјата

Storacles of Prophecy Нашиот свет бил создаден во една совршена природна рамнотежа. Човекот, животните и растенијата живее...

Поклонување на Вавилон

Storacles of Prophecy Царот Навохудоносор дава сигнал, се засилува музиката од илјадници инструменти, паѓа завесата, и на ...

Жигот на Каин

Storacles of Prophecy Првите два сина на Адам и Ева во многу се разликувале како личности и според однесувањето....

Небесен модел

Storacles of Prophecy Никогаш порано Господ не покажал толку големи знаци и чуда како кога Ги извел Израелците од египетск...

Чистење на храмот

Storacles of Prophecy Исус бил видно разжалостен кога влегол во предворјето на храмот и го видел метежот. ...

Приказна за двете жени

Storacles of Prophecy Завладеала тишина во царевата судска сала, и сите погледи биле вперени во цар Соломон. ...

Небесни прозорци

Storacles of Prophecy Јаков никогаш не се почувствувал толку скуден и осамен - а сетоа тоа само затоа што бил измамлив и а...

Танцот на ќерката

Storacles of Prophecy Жената на царот Ирод, Иродијада, го мразела Јован Крстител. Пустинскиот пророк си дозволил да ја нар...

Десет пати помудар

Storacles of Prophecy Кога царот Навохудоносор го опседнал градот Ерусалим, илјадници Евреи биле однесени како пленици во ...

Глас од пустината

Storacles of Prophecy Исус рекол: „Вистина ви велам, меѓу родените од жени не се подигнал поголем од Јована Крстител.“ Мат...

Проверка на пророците

Storacles of Prophecy Ахав, злобниот израелски цар, сакал повторно да го освои Галатскиот Рамот од Арамејците. Но му била ...

Сад со масло

Storacles of Prophecy Елисеј можел да го види очајот кај младата вдовица. Таа се фрлила пред нозете на стариот пророк и во...

Над толпата

Storacles of Prophecy Петар го сакал Исуса, но го сакал и одобрувањето од толпата. За време на последната вечера кога Исус...