Other materials in the Hungarian language
Featured Bible Study Guide:
Bízhatsz még egyáltalán valamiben?
Featured Bible Study Guide:

Bízhatsz még egyáltalán valamiben?

Ezekben a morálisan komoly kihívást jelentő időkben − amikor milliárdokat sikkasztanak el testületileg; amikor bizalomra érdemesített lelki vezetők hamisaknak bizonyulnak; amikor a politikában szemmel láthatóan a hazugság válik normává; amikor többnyire épp azok bántanak meg a legjobban, akikre a le...

Bible Study Guides - Hungarian

Ezekben a morálisan komoly kihívást jelentő időkben − amikor milliárdokat sikkasztanak el testületileg;
A világon élő emberek többségét egy gonosz lángelme téveszti meg, akinek eltökélt szándéka, hogy ezeket az életeket elpusztítsa − egy briliáns koponya,
Képzeljük el azt az iszonyatot, amint egy óceán közepén vízbe esünk, miközben veszedelmes, éhes cápák közelítenek felénk.
Beszélgessünk most egy nagyvárosról! New York, Tokió, London: egyik sem említhető vele egy lapon. Csak addig várj,
Amint azt már valószínűleg hallottad, ma a házasságoknak csaknem válással végződik, a válások nyomában pedig keserű házasfeleket és összezavart gyermekeket látunk.
Isten évszázadokkal ezelőtt kőbe írta törvényét, és azt még ma is meg kell tartanunk! Megfellebbezhetetlen igazság,
Tudtad, hogy létezik egy nagyon fontos nap, amiről csaknem mindenki megfeledkezett? Megdöbbentő, hogy csak nagyon keveseknek van tudomásuk róla,
Nem tündérmese: eljön a nap, amikor megszabadulsz minden fájdalomtól, éhségtől, magánytól, bűnözéstől és a világot manapság megfertőző zűrzavartól.
Belefáradtál már, hogy mindig megbántod szeretteidet és saját lelkiismereteden is sebeket ejtesz? Folyton bánkódsz a múltban elkövetett hibáid miatt?
A halál talán az egyik legfélreértettebb kérdés manapság. Sokak számára titok homálya fedi és a félelem rettenetes, a bizonytalanság, sőt a reménytelenség érzéseit ébreszti fel.
Jól értem? Isten alkalmazásában áll az ördög − ő lenne a pokol főigazgatója, aki kiméri a kárhozottak büntetési tételeit?
Biztos lehetsz abban, hogy nemsokára elérkezik a nap − egy csodálatos ezer éves korszak, amely Krisztus visszatérése után veszi kezdetét.
A komoly orvosi gyógykezelés ára az egeket verdesi − hát nem lenne nagyszerű, ha soha többé nem lenne szükségünk orvosra?
Lehet, hogy az emberek úgy érzik, hogy megúszhatják egy-egy közlekedési szabály áthágását vagy az adó elcsalását büntetés nélkül,
Ki − vagy mi − az Antikrisztus? Egy gonosz szövetség vagy egy aljas ember? Vannak, akik azt állítják, hogy feltűnése még a jövőben várható.
Az angyalok valóságosan léteznek! Itt-ott keruboknak és szeráfoknak is nevezik őket: nagy erejű szolgáló lelkek ők,
Mindnyájan tudjuk, hogy négyezer évvel ezelőtt, a Sínai-hegy magas csúcsain Isten átadta Mózesnek a Tízparancsolatot.
Csatold be a biztonsági övedet! Nagy felfedező út áll előtted: fel fogod fedezni a Biblia leghosszabb idői jövendölését − egy jövendölést,
Az esküdtek bevonulnak, felolvassák az ítéletet… a per lezárult. Kevés gondolat tud ennyire kijózanítóan hatni… Gyorsan közeledik az a nap,
Egy bőrbe tetovált szám, vagy egy bőrbe épített számítógépes chip? Netán valami igazán körmönfont módszer?
Igaz lehet? Amerika a bibliai jövendölésekben? Minden bizonnyal! Ha erről gondolkodunk, könnyen megérthetjük,
Minden házasságnak a bizalmon kell alapulnia − és ez így van a Krisztussal való szövetségünkben is: hűségeseknek kell maradnunk Hozzá és az Ő Igéjéhez.
A Biblia arról beszél, hogy csak egy test(ület) azaz egyház van, amelybe Jézus az Ő végidei népét hívja: ez az egy test a Krisztus menyasszonya.
Ha hirtelen fellépne valami önjelölt próféta, pezsdítő üzenetekkel, betegeket gyógyítva, halottakat támasztva, tüzet hozva alá az égből,
Bízol Istenben? Mármint: bízol-e benne igazán? Az az igazság, hogy sokan talán igennel válaszolnának, ámde nem ennek megfelelően élik az életüket.
Aki szerelmes lesz, annak minden megváltozik. Egy példával élve, képzeljünk el egy ifjú hölgyet, aki az egyetemen az angol irodalmi kurzusra egy vaskos kötettel birkózik.
Amikor egy ejtőernyős a repülőgép ajtajához lép, majd kiugrik a gépből, tudja, nincs visszaút, visszafordulni nincs mód.