Other materials in the Romanian language
Featured Bible Study Guide:
Scrisă în piatră!
Featured Bible Study Guide:

Scrisă în piatră!

Cu secole în urmă, Dumnezeu Şi-a scris Legea în piatră şi aşteaptă de la noi s-o păstrăm chiar şi astăzi. Este categoric adevărat că încălcarea Legii lui Dumnezeu atrage întotdeauna după sine consecinţe negative. Din moment ce delictele copleşeşc oraşele în care locuim, pentru ca să aducem pacea şi ...

Bible Study Guides - Romanian

În aceste vremuri provocatoare - în care miliarde sunt înşelate prin frauda produsă de corporaţii; când lideri spirtuali în care aveam încredere se dovedesc falşi;
Mulţi oameni în această lume sunt înşelaţi de un geniu rău hotărât să le distrugă vieţile - o minte strălucitoare numită diavolul, sau Satana.
Imaginează-ţi groaza de a fi pierdut într-un ocean cu rechini înfometaţi ce se apropie de tine! Apoi, închipuie-ţi cât de recunoscător şi uşurat te vei simţi să fii dus în siguranţă.
Gândiţi-vă la un oraş mare! New York-ul, Tokyo sau Londra nu sunt nimic în comparaţie! Aşteptaţi puţin până veţi afla un adevăr uimitor
După cum probabil aţi auzit, aproape jumatate din căsniciile de astăzi, sfârşesc printr-un divorţ, lăsând în urmă amarăciune în inima soţilor şi confuzie în inima copiilor.
Cu secole în urmă, Dumnezeu Şi-a scris Legea în piatră şi aşteaptă de la noi s-o păstrăm chiar şi astăzi.
Ştiai că există o zi foarte importantă de care au uitat aproape toţi? Este uluitor faptul că numai câţiva oameni sunt informaţi despre această zi,
Nu este o poveste nemuritoare: într-o zi vei fi eliberat de toată durerea, foametea, singurătatea, crima şi haosul care contaminează lumea nostră de astăzi.
Te-ai săturat să-i răneşti pe cei pe care-i iubeşti şi să ai conştiinţa încărcată? Trăieşti cu regretul continuu pentru greşelile din trecut?
Moartea este unul dintre cele mai puţin înţelese subiecte din zilele noastre. Este prea mult învăluită de mister şi evocă simţăminte înspăimântătoare de: frică,
Ei bine? Oare chiar Îl ţine Dumnezeu pe Satana pe ştatul Său de plată- este el şeful superintendent al iadului măsurând toate pedepsele celor pierduţi?
Putem fi siguri că va veni - un mileniu incredibil ce se va desfăşura după revenirea Domnului Hristos. Iar diavolul nu doreşte ca să aflaţi despre sentinţa
Serviciile medicale de calitate sunt nespus de valoroase – dar nu ar fi grozav dacă nu ar mai fi nevoie de loc de medici?
Oamenii s-ar putea să aibă impresia că pot să scape nepedepsiţi atunci când încalcă o regulă de circulaţie sau când nu îşi plătesc toate taxele,
Cine, sau ce este Anticristul? Alianţă a răului sau indivizi siniştrii? Unii susţin că apariţia sa este încă de domeniul viitorului.
Îngerii sunt făpturi reale! Uneori numiţi heruvimi sau serafimi, aceste duhuri slujitoare, pline de putere, apar de-a lungul întregii istorii a Bibliei.
Cu toţi ştim că acum 4000 de ani, pe măreţul vârf al muntelui Sinai, Dumnezeu i-a dat lui Moise cele zece porunci.
Ţineţi-vă bine! Acum, veţi explora cea mai lungă profeţie de timp din Biblie - o profeţie care a prezis cu exactitate prima venire a Domnului Isus şi timpul morţii Sale.
Juriul se află în sala de judecată, verdictul se citeşte ... cazul este încheiat! Puţine gânduri ar putea fi mai solemne decât acesta!
Un număr tatuat, un cip sub piele sau ceva mai subtil? Este una dintre cele mai greşit interpretate profeţii din toată Biblia - este atât de important să înţelegem corect acest subiect.
Oare o fi adevărat? America în profeţia biblică - absolut! Când te gândeşti, este normal ca naţiunea cea mai puternică şi cea mai influentă de pe pământ
Fiecare căsnicie trebuie să se bazeze pe încredere - şi la fel, în unirea noastră cu Domnul Hristos, trebuie să-I rămânem credincioşi Lui şi Cuvântului Său.
Biblia declară că există un singur trup sau biserică în care Domnul Isus Îşi cheamă poporul din timpul sfârşitului -- mireasa lui Hristos.
Dacă deodată s-ar ridica un om care s-ar declara singur profet şi ar începe să atragă mulţimi de oameni cu solii mişcătoare, i-ar vindeca pe bolnavi,
Ai ...cu adevărat încerdere în Dumnezeu? Adevărul e că mulţi s-ar putea să spună da, dar să nu acţioneze ca atare.
Când eşti îndrăgostit totul este diferit. De exemplu, o tânără citea o carte groasă pentru cursul de literatură engleză de la universitate.
Atunci când un paraşutist păşeşte pe marginea avionului şi sare de acolo, el ştie că nu exisă cale de întoarcere.